Halbe Wiersemaweg 2b
9365 TB Niebert
T 0594 - 502269
F 0594 - 548308
E info@boomkwekerij-westerkwartier.nl

Oude fruitbomen kopen

Bij boomkwekerij Westerkwartier kunt u oude fruitbomen kopen met karakter!! De meest verkochte oude fruitboom is de Pyrus com. Conference. De Pyrus com. Conference is een peersoort die in Nederland veel gekweekt wordt. De vruchten van deze oude fruitbomen zijn lang houdbaar en kun je  goed bewaren.   


Oude Fruitboom soorten

Boomkwekerij Westerkwartier heeft verschillende soorten en vormen oude fruitbomen op voorraad. Zo kunt u kiezen uit de volgende oude fruitbomen;

Appelbomen (Elstar, Jonagold, Delcolf, Gala en Goudrenet)

Perenbomen (Conference,  Doyenne de Comice en Verdi)

Kersenbomen (Kordia, Burlat, Annabella, Merchant en Regina)

Pruimenbomen (Belle de Louvain en Victoria)


Oude fruitboom voor in de tuin

Vele consumenten kopen een oude fruitboom als eyecatcher voor in de tuin. Het gaat ze dan niet zo  zeer om de vruchten die er aankomen, maar puur om de grilligheid en vorm van de boom. In het verleden zijn veel olijfbomen geplant, maar deze waren echter niet geschikt in ons klimaat. Oude fruitbomen zijn een goed alternatief gebleken voor de olijfboom. Oude fruitbomen overleven onze winter met gemak. Bijkomend voordeel is dat oude fruitbomen al zijn gevormd, zodat u ze alleen nog maar bij hoeft te snoeien. In het voorjaar geven oude fruitbomen prachtige bloemen, waar later de vruchten aan komen. Over het algemeen zijn de vruchten in september pluk rijp (appel/peer).       

 

Kom gerust eens een kijkje nemen op de Boomkwekerij in Niebert langs de A7 Groningen – Drachten.